Nutellina torta za Evo

To, da se nam je torta skoraj vžgala, ker smo imeli svečke preblizu topperja, ne bi govorila 🙂 bi pa povedala, da je bila torta zelo dobra, všeč je bila predvsem ljubiteljem čokolade, ker če ni bilo okusiti nutelle je bilo pa okusiti čokolada 🙂 Tistim, ki so ljubitelji svežine torta ne bo všeč, ker je preveč sladka 🙂 seveda pa, na krožniku, ne bo ostal noben košček torte 🙂

Tortica je bila narejena za Evin 10. rojstni dan, naredile pa smo jo skupaj z Evino mamico. Osnova za biskvit je po receptu Biskvit s tem da sem ga malo priredila po svoje, odvzela malo sladkorja in olja. Sestavine po moje so zapisane spodaj. Ker sem želela, da je tortica malo višje sem delala biskvit po receptu s 5 jajci in s tem pridobila tri plasti biskvita. Nutellino kremo smo naredile po receptu Midva kuhava s tem, da sem naredila 1 in pol količine. Za klasični čokoladni [ganache] preliv [dripping] pa smo uporabile jedilno čokolado in sladko smetano. In na koncu za okrasitev torte sva uporabile kremo iz maskarpon sirčka in nutelle, Ferrero Rocher kroglice in čokoladni čips.

Nutellina torta za Evo

Torta je bila premera 22cm in visoka približno 11cm in iz nje lahko dobiš 16 kosov tortic.

Biskvit

  • 5 jajc

  • 180 g sladkorja

  • 240 g moke

  • 20 g kakava v prahu

  • 1 pecilni prašek

  • 1 vaniljev sladkor

  • 1/2 dl olja

  • 1 dl mleka

  • NUTELLINA KREMA
  • 375g maskarpon sirčka

  • 375 sladke smetane

  • 300 g nutelle

  • 5 listov želatine

  • PRELIV [ganache]
  • 150 g jedilne čokolade

  • 100 ml sladke smetane

  • Tekočina za navlažitev torte
  • 3 dl vode

  • 1/2 žlice sladkorja

  • en zamašek ruma

  • Krema za okrasitev
  • 1 žlica maskarpon sirčka

  • 5 žlic nutelle

Directions

  • BISKVIT
    Beljake skupaj z vaniljevem sladkorjem stepeš v sneg. Rumenjake in sladkor skupaj miksaj cca 5 min, da postane penasto. Postopoma dodajaš mleko in olje po kapljicah. Na koncu počasi na nizki hitrosti primešaš moko skupaj s pecilnim in kakavom. Ter na koncu primešaš počasi sneg iz beljakov. Pečeš v pekaču premer 22cm na 190 stopinj klasično grelo (zgoraj spodaj) cca 40 min – preveriš z nožem, če je pečeno.
  • NUTELLINA KREMA
    Lističe želatine daš v mrzlo vodo za 10min. Maskarpon sirček zmešaš z nutello (ročni mešalnik). Želatino skupaj z žlico kreme iz maskarpon in nutelle raztopi v posodici in dodaš k kremi, zmešaš in na koncu z lopatico počasi primešaš stepeno smetano.
  • ČOKOLADNI PRELIV
    Čokoladne koščke preliješ z vročo smetano, pustiš približno 3 minute in nato zmešaš tako da dobiš lepo sijočo čokolado.
  • TEKOČINA ZA NAVLAŽITEV BISKVITA
    V kozarec natočiš 3 dl vode dodaš sladkor in rum. Mešaš toliko časa, da se sladkor stopi v vodi.
  • KREMA ZA OKRASITEV
    Maskrapon sirček in nutello zmešaš tako, da je lepa gladka in dovolj čvrsta za dresirno vrečko z nastavkom.
  • Ohlajeni biskvit prerežeš na tri enake plasti. V obroč obdan s folijo položiš prvo plast navlažiš s tekočino za navlažitev biskvita ter preliješ polovico kreme. Na kremo daš drugo plast biskvita, ga navlažiš in preliješ z drugo polovico kreme. Na vrhu položiš tretjo plast biskvita in ga navlažiš. Torto daš v hladilnik čez noč, da se krema strdi. Ko je torta ohlajena narediš čokoladni preliv, katerega ohladiš tako, da je komajda topel na otip, šele nato ga lahko preliješ po torti – za dripping priporočam dresirno vrečko, ker lepše steče po robu. Torto daš približno za pol ure v hladilnik, da se preliv malo strdi. V tem času narediš kremo za okrasitev. S kremo in ostalimi sladkimi okraski okrasiš kot si želiš 🙂 .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *