Solata z ajdo, kvinojo in rižem ter koščki kuhane govedine

Recept je nastal čisto po naključju, v hladilniku sem imela kuhano govedino, ki je ostala od nedeljskega kosila ter kuhan riž z ajdo in kvinojo .Najprej sem naredila iz govedine po domače ”jesih flajš” nato pa dodala ohlajeno riževo mešanico in tako je nastala nova jed 🙂

Solata z ajdo, kvinojo in rižem ter koščki kuhane govedine

Sestavine

  • kuhana govedina (iz goveje juhe)

  • 3 barvni mix Žito

  • rdeča čebula

  • rdeča paprika

  • sol, poper

  • jabolčni kis

  • bučno olje

  • kuhan korenček iz goveje juhe

Navodila

  • 3 barvni mix skuhaš po navodilih.
  • Kuhano govedino narežeš na koščke. Rdečo čebulo in papriko narežeš na tanke trakce. Vse skupaj daš v skledo, po okusu dodaš jabolčni kis skupaj z vodo, sol, poper in na koncu bučno olje. Vse skupaj premešaš pustiš približno 10 min da se sestavine napojijo in dober tek 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *