Recept je nastal čisto po naključju, v hladilniku sem imela kuhano govedino, ki je ostala od nedeljskega kosila ter kuhan riž z ajdo in kvinojo .Najprej sem naredila iz govedine po domače ”jesih flajš” nato pa dodala ohlajeno riževo mešanico in tako je nastala nova jed 🙂
Solata z ajdo, kvinojo in rižem ter koščki kuhane govedine
Sestavine
kuhana govedina (iz goveje juhe)
3 barvni mix Žito
rdeča čebula
rdeča paprika
sol, poper
jabolčni kis
bučno olje
kuhan korenček iz goveje juhe
Navodila
- 3 barvni mix skuhaš po navodilih.
- Kuhano govedino narežeš na koščke. Rdečo čebulo in papriko narežeš na tanke trakce. Vse skupaj daš v skledo, po okusu dodaš jabolčni kis skupaj z vodo, sol, poper in na koncu bučno olje. Vse skupaj premešaš pustiš približno 10 min da se sestavine napojijo in dober tek 🙂